Oppdrett og akvakultur

Alle oppdrettsanlegg er pålagt å overvåke fisk og anlegg hver eneste dag. I dag utføres visuelle inspeksjoner på merder normalt av faste kamerasystemer, dykkere eller store industrielle ROVer.

Bruk av dykkere er kostbart og representerer en betydelig HMS-risiko. Inspeksjoner med tunge ROVer har tradisjonelt sett krevd mye trening for å manøvrere, og faste kameraer har naturlige begrensninger når det gjelder rekkevidde og fleksibilitet.

Med en undervannsdrone har du et mobilt undervannskamera som gjør det mulig å utføre undervannsinspeksjoner på en effektiv og enkel måte. I kombinasjon med eksisterende faste kameraer gir undervannsdronen oppdrettere et fullstendig bilde av sine eiendeler under vann.

Få oversikten du mangler i merden med undervannsdrone

De aller fleste oppdrettsanlegg har kameraovervåkingsutstyr på plass, men en undervannsdrone gir tilgang til områder der flyttbare pan- og vippekameraer ikke kan nå. Eksempel på dette er forankringsliner og store områder av noten. Du kommer også tett på oppdretts- og leppefisk for å holde fiskevelferd under observasjon. En kombinasjon av faste kameraer og en undervannsdrone gir deg hele bildet. Dette gir deg en unik mulighet til å inspisere alle de vitale eiendelene under vann på egenhånd. Og med bedre informasjon tar du bedre beslutninger og kan lettere planlegge videre arbeid.

Foto: Blueye Robotics

Vi bruker Blueye Pioneer til å følge opp samt kontrollere oppdrettsfisken. Undervannsdronen gjør det mulig å kontrollene fiskevelferd, groe på nøter og generell overvåkning av det som skjer i merden. -Johannes Schrøder, Salmar

Utfør hyppige undervannsinspeksjoner – reduser både risiko og kostnader ved å kutte bruk av dykkere

Oppdrettsanlegg kan til tider være plaget med rømning, skader på not og utstyr etter uvær og lignende. Da blir det viktig å raskt få en klar oversikt over situasjonen før en tar noen avgjørelser.. På grunn av høye kostnader ved bruk av dykkere og eksterne ROV-operatører, kan nødvendige inspeksjoner bli forsømt eller forsinket. Med en undervannsdrone som Blueye Pioneer kan inspeksjoner raskt og enkelt håndteres på egenhånd, og dermed eliminere usikkerheten.

I dag utføres de fleste undervannsinspeksjonene ved bruk av dykkere eller ved bruk av eksterne ROV operatører. I enkelte områder av verden, så vel som i noen situasjoner, er det umulig å få på plass et dykkelag eller en ROV operatør på kort varsel. Dette kan i noen tilfeller ta dager. Med en undervannsdrone kan inspeksjoner gjøres umiddelbart, og kostnaden for en Blueye Pioneer er nesten det samme som å rekvirere et dykkelag eller utføre er ROV oppdrag.

Foto: Blueye customer

Undervannsdronen takler strøm og dårlig vær

På enkelte oppdrettslokasjoner med mye strøm, er det i dag vanskelig å bruke tradisjonelle mini ROVer. Undervannsdronen Blueye Pioneer er utstyrt med 4 kraftige thrustere, og i kombinasjon med den unike skrogdesignen og den tynne kabelen er det mulig å utføre undervannsinspeksjoner av høy kvalitet under tøffe forhold.

Del live videoopptak på ekstern skjem eller med appen Blueye Dive Buddy

Dersom du ønsker å dele undervannsinspeksjonen med kollegaer eller annen ekspertise på land, kan du gjøre dette både ved bruk av appen Blueye Dive Buddy og/eller dele skjermbilde på en større ekstern monitor.

Foto: Blueye Robotics

Blueye Dive Buddy kan lastes ned til andre iOS og Android enheter. Du trenger kun å koble deg opp mot samme WiFi nettverk som dronen og vipps så har du videostrømmen på dronen på flere enheter. Skulle du ønske å vise live videoopptak på en større skjerm, er det mulig å dele skjermen til enheten som kjører Blueye Dive Buddy via en HDMI kabel eller en tilpasset dockingstasjon.

Enkel overføring og dataprosessering av opptak etter inspeksjoner

Opptaksfunksjon på dronen gjør det enkelt å dokumentere inspeksjoner. Når inspeksjonen er ferdig, kan du enkelt overføre disse til en smarttelefon, tablet eller PC med Blueye appen eller Blueye File Transfer.

Viktige egenskaper og fordeler ved bruk av undervannsdrone til oppdrett og akvakultur

  • Bærbar og egnet for enkel håndtering
  • Rask oppstart
  • Enkel å betjene med minimum trening
  • Minimal med lyd, skremmer ikke fisken
  • Unik skrogdesign og kraftige propeller gjør den enkel å styre
  • Automatisk dybde kontroll og automatiske retningskontroll gjør det enkelt å holde fokus
  • Krever lite vedlikehold
  • Kraftige LED lys
  • Full HD-kamera
Foto: Blueye Robotics

Vi er sikre på at Blueye Pioneer undervannsdrone vil være et godt verktøy for ethvert selskap som er involvert i oppdrettsbransjen. - Kent-Roger Wahlvåg, Department Manager Åkerblå

Les om flere bruksområder for undervannsdronen Blueye Pioneer.

Ønsker du å komme i kontakt med oss? Fyll ut dette skjemaet.

Dokumenter

Document Icon

Produktark med tekniske spesifikasjoner

Format
application/pdf
File size
0,66 MB
Copyright
Blueye Robotics AS
Last ned dokument

Bruk av undervannsdrone til oppdrett

Lær hvordan undervannsdronen Blueye Pioneer kan benyttes innenfor oppdrett