Om oss

Blueye ønsker å bidra med økt forståelse og kunnskap til havet ved å tilgjengeligjøre enkel tilgang til å se under overflaten.

Blueye springer ut fra det maritime forskningsmiljøet ved NTNU, og tilgang på verdensledende kompetanse og ressurser har tydelig preget Blueyes teknologi.

Vi har fokus på å tilby eksepsjonell brukeropplevelse gjennom utsøkt design. Ved å samle et team med ledende kompetanse på havteknologi og eksperter innen software og interaksjonsdesign, genererer vi innovasjon og tekniske løsninger i et høyt tempo.

Vår historie

Historien til Blueye startet våren 2014. Erik Dyrkoren jobbet med ideen bak Blueye på Marintek ved NTNU Amos. Der møtte han Martin Ludvigsen, Professor i undervannsteknologi. Sammen med studenter utviklet de det som ble den første prototypen. Under den første testen av prototypen ombord på forskningsfartøyet Gunnerus, møtte de Christine Spiten. Hun skrev sin masteroppgave om undervannsdroner ved NMBU, og hadde invitert seg med på Gunnerus for å gjøre feltarbeid. De oppdaget fort at de delte visjonen om å gjøre undervannsutforskning tilgjengelig.

På veien til å etablerer firmaet, fikk Erik, Martin og Christine med seg engleinvestoren Erik Haugane. Sammen grunnla de Blueye Robotics sommeren 2015, og de første ansatte ble satt til å jobbe med den første prototypen kort tid etterpå.

I dag består Blueye Teamet av over 20 dedikerte eksperter, fra ulike land, med ekspertise i alt fra software, robotikk, mekanisk- og industriell design, undervannsteknologi, grafisk design og forretningsutvikling.

Undervannsdronen Blueye Pioneer

Ved å skape og tilby en mulighet til å se, utforske og lære om havet, vil flere få et tettere forhold til- og ta bedre vare på havet også. Dette er en av de grunnleggende faktorene til at gründerne Erik, Christine og Martin bestemte seg for å starte på denne reisen gjennom å utvikle et produkt med et godt design kombinert med et enkelt brukergrensesnitt. Vårt ønske er å la flere få tilgang til havet og ta del i det elementet vi alle kommer fra.

Den første Blueye prototypen ble utviklet på kun 10 uker - akkurat tidsnok til sin første ekspedisjon sammen med Gründer Christine Spiten over Atlanterhavet på en forskningstokt fra Afrika til Brasil, for å kartlegge mikroplast.

Det har tatt tre år og 7 ulike versjoner av Blueye Pioneer, før den endelige Pioneer undervannsdronen ble produsert og levert til de første kundene våre. Allerede før produksjonen startet mottok vi over 600 forhåndsbestillinger fra verden over.

Alt av design og utvikling av undervannsdronene har funnet sted i Trondheim. Undervannsdronene er designet for å fungere i alt fra Arktiske farvann til tropiske hav, og kan dykke helt ned til over 300 meters dyp.

Blueye undervannsdroner beveger seg med høy stabilitet, grunnet den hydrodynamiske, vertikale formen. Kombinert med funksjonene; auto-heading og auto-dybde er de enkle å styre fra Blueye App’en med en enkelhet som gir deg full kontroll - uten behov for opplæring.

Kameraet tar video og bilder i full HD-kvalitet tilpasset undervannsmiljø - takket være kraftige LED-lys med justerbar styrke. Innstillinger for både kamera og lys velger du tilpasser du enkelt i Blueye App'en. Med to timers batteritid har du tid til å utforske, eller utføre inspeksjoner.

Blueye Teamet

Interns

 • Hanna Aksetøy Aalmen
  Hanna Aksetøy Aalmen
  Software Development Intern
 • Frida Volden Tiller
  Frida Volden Tiller
  Marine Engineer Intern

Aktive Grunnleggere

 • Erik Dyrkoren
  Erik Dyrkoren
  Founder
 • Erik Haugane
  Erik Haugane
  Co-founder / CEO OKEA
 • Martin Ludvigsen
  Martin Ludvigsen
  Co-Founder & Professor at NTNU
 • Christine Spiten
  Christine Spiten
  Co-Founder

Styret

 • Hans Olav Torsen
  Hans Olav Torsen
  Investor
 • Leif-Arne Langøy
  Leif-Arne Langøy
  Investor / Chairman DNV GL and Kværner
 • Per Olav Myrstad
  Per Olav Myrstad
  Chairman
 • Rune Hansen
  Rune Hansen
  Lead Mechanical Engineer
 • Erik Haugane
  Erik Haugane
  Co-founder / CEO OKEA
 • Martin Ludvigsen
  Martin Ludvigsen
  Co-Founder & Professor at NTNU