Bruk av ROVer i Bygg & Anlegg

Anleggsarbeid som foregår under vannoverflaten krever kontinuerlig oppfølgning både før, underveis og etter at et prosjekt er fullført. Å kunne ha et sett med øyne under vann gjør det mye enklere å selv inspisere gjennom hele prosjektet.

Tradisjonelt sett har bygg- og anleggsbransjen sett seg nødt til å bestille dykkere for å ta opptak av det som skjer under vann. Nå er dette i endring da undervannsdroner har kommet på banen.

Få bedre kontroll i prosjekter med undervannsdroner

Det foregår mye anleggsarbeid i nærheten av vann. Både bygging av ferjeleie, bruer og veier krever at en har en god oversikt over hvordan byggingen påvirker området rundt og motsatt.

Inspiserer undervannsarbeid gjort på Valset ferjekai
Oda inspiserer undervannsarbeidet gjort på ferjeleiet på Valset.

NRC Group var ansvarlig for ferdigstillelse av de nye ferjekaiene på strekningen Brekstad-Valset i Trøndelag. Oppgraderinger ble gjort for å ta i mot de nye elektriske ferjene fra januar 2019.

Undervannsdronen Blueye Pioneer er enkel å bruke og krever ikke spesielt mye trening. Det er også en fordel at alt er batteridrevet, det gir meg mer mobilitet. -Joakim Myren, Prosjektingeniør NRC Group

Med en undervannsdrone var NRC Group i stand til å både gjøre inspeksjoner på forhånd, planlegge fremtidig arbeid samt verifisere fullført arbeid. Med dronen fikk de god kontroll på utviklingen under overflaten.

Inspeksjoner med undervannsdronen på på Brekstad ferjekai
Oda og Joakim dykker med en drone hver.

ROVen er utviklet for å takle hardt vær

Byggeplasser med undervannsarbeid skaper gjerne utfordrende forhold i vannet, for eksempel lavere sikt. Undervanns ROV'en Blueye Pioneer er utstyrt med både kraftig LED lys og full HD kamera, noe som har vist seg å være spesielt nødvendig i vann med dårlig sikt. Å komme tett inn på undervannsinstallasjoner er også enkelt med 4 thrustere som gjør det mulig å bevege seg både horisontalt og vertikalt med kameraet i en fikset posisjon.

Inspeksjon med undervannsdrone på et ferjeleie
Undervannsdronen Blueye Pioneer inspiserer arbeid på et ferjeleie

Del live videoopptak på ekstern skjerm eller med appen Blueye Dive Buddy

Dersom du ønsker å dele undervannsinspeksjonen med kollegaer eller annen ekspertise på land, kan du gjøre dette både ved bruk av appen Blueye Observer og/eller dele skjermbilde på en større ekstern monitor.

Blueye Dive Buddy kan lastes ned til andre iOS og Android enheter. Du trenger kun å koble deg opp mot samme WiFi nettverk som dronen og vipps så har du videostrømmen på dronen på flere enheter. Skulle du ønske å vise live videoopptak på en større skjerm, er det mulig å dele skjermen til enheten som kjører Blueye Dive Buddy via en HDMI kabel eller en tilpasset dockingstasjon.

Nærbilde av dronen Blueye Pioneer
Undervannsdronen Blueye Pioneer

Enkel dataprossessering underveis i prosjektarbeidet

Opptaksfunksjon på dronen gjør det enkelt å dokumentere prosjektets fremgang. Når du har fullført et dykk og tatt videoopptak, kan du enkelt overføre opptakene til en smarttelefon, tablet eller PC med Blueye appen eller Blueye File Transfer.

Viktige egenskaper ved undervannsdronen for bruk til anleggsarbeid

  • Bærbar og egnet for enkel håndtering
  • Rask oppstart
  • Minimum med treninger nødvendig
  • Unik skrogdesign og kraftige propeller gjør den enkel å styre
  • Automatiske funksjoner for dybde og retning gjør det enkelt å holde fokus
  • Full HD-kamera gir deg gode videoopptak
  • Krever lite vedlikehold
  • Kraftige LED lys

Ønsker du å lære mer om hvordan du kan ta i bruk undervannsdroner? Ta kontakt med oss i dag.

Lær mer om de ulike bruksområdene for undervannsdronen Blueye Pioneer.

Ta kontakt

Dokumenter

Document Icon

Blueye Pioneer - Produktark med tekniske spesifikasjoner

Product sheet with technical specifications
Format
application/pdf
Filstørrelse
0.17 MB
Last ned dokument
Document Icon

Blueye Pro - Produktark med tekniske spesifikasjoner

Product sheet with technical specifications
Format
application/pdf
Filstørrelse
0.13 MB
Last ned dokument