Søk og redning

Like utenfor hovedkontoret til Blueye renner Nidelven, kjent for sin sterk strømføring. Hvert år blir det lokale Politiet og Brannvesenet kalt ut for å søke etter personer som mistenkes å ha falt i elven. Med en undervannsdrone fra Blueye Robotics har Politiet nå et nytt redskap som hjelper dem med å søke etter antatt omkomne og objekter under vann.

Undervannsdronen muliggjør friksjonsfri tilgang til det som befinner seg under overflaten

Søk etter antatt omkomne eller objekter dumpet under vann er ofte en utfordring. Med undervannsdronen Blueye Pioneer, har Politiet nå tilgang til et nytt verktøy som kan brukes under vann, klar til å dykke på få minutter.

Norsk Politi bruker undervannsdronen Blueye Pioneer
Det lokale Politiet ute å tester undervannsdronen Blueye Pioneer Foto: Frode Reiten

En slik kapasitet under vann gjør oss bedre i stand til å lete eller sikre dokumentasjon. Den kan for eksempel brukes til å lete etter antatt omkomne personer, dokumentere forurensing eller gjenstander som er dumpet. -Frode Reiten, Kriminaltekniker (utsagn først publisert i Adresseavisen)

Droner som komplementære verktøy for komplekse operasjoner

Bruk av undervannsdroner gir etater innen Søk og Redning et sett med øyne under vann, men for ekstra utfordrende situasjoner fungerer undervannsdronen bra som et komplementært verktøy. Ved tilfeller hvor for eksempel dykkere er nødvendig, vil bruk av en ROV (remotely operated vehicle - annet begrep for undervannsdrone) kunne dokumentere tilstanden under vann på forhånd. En slik metodikk gjør det enklere å planlegge jobben i mer detalj.

Norwegian Police using the Blueye pioneer underwater drone
Trondheimspolitiet sjøsetter Blueye Pioneer Foto: Dagfinn Ellefsen

Alt som kan hjelpe oss å søke i elva er nyttig å ha tilgang til i Trondheim sentrum. -Frode Reiten, Kriminaltekniker (utsagn først publisert i Adresseavisen)

Frode Reiten forteller også at undervannsdronen kan fungere som et komplementært verktøy med likhund, som bruker luktesansen til å markere.

Når Sid (likhunden) gjør en markering eller viser økt interesse, slipper vi ut et lodd med line og blåse. Da har vi markert stedet. Deretter bruker vi dronen for å kontrollere Sid sin markering. -Frode Reiten, Kriminaltekniker

Det lokalet Politiet og Sid Foto: Frode Reiten

Viktige egenskaper for undervannsdronen

  • Bærbar og egnet for enkel håndtering
  • Enkel og rask start
  • Enkel å betjene med minimum trening
  • Unik skrogdesign og kraftige propeller gjør den enkel å styre
  • Automatisk dybde kontroll og automatiske retningskontroll gjør det enkelt å holde fokus
  • Full HD-kamera gir deg gode videoopptak
  • Krever svært lite vedlikehold
  • Kraftige led lys

Les om andre bruksområder for undervannsdronen Blueye Pioneer.

Ønsker du å komme i kontakt med oss? Fyll ut dette skjemaet.