Offshore og subsea installasjoner

Store og komplekse dypvannsinstallasjoner krever mange timer med testing og datainnsamling. Før denne typen undervannskonstruksjoner kan plasseres offshore på 3000 meters dyp, må flere hundre timer med testing på grunt vann gjennomgås. Med undervannsdroner som Blueye Pioneer kan Prosjektledere samle mer informasjon om ytre tilstand under testing og før konstruksjonene flyttes offshore.

I flere år har Siemens Norge, sammen med flere andre industripartnere, jobbet med å utvikle verdens første system for distribusjon av mellomspen kraft basert på trykkompensert teknologi. Denne teknologien skal kunne brukes på undervannsfelt helt ned til 3000 meters dyp.

Undervannsdronen på vei ned i dokken på Dora i Trondheim

Bjørn Rasch er Produktansvarlig for Subsea Power Grid. Han forklarer at strømsystemet vil gjøre det mulig å distribuere samt kontrollere strømforsyning til ulike kunder som jobber offshore. Pumper, kompressorer, pipeline heating og lignende har behov for elektrisitet for å kunne operere. Før Subsea Power Grid er klar for å senkes ned på 3000 meters dyp, må strømsystemet gjennom 3000 timer med testing på grunt vann. Ved å benytte udnervannsdronen Blueye Pioneer kunne Siemens ta en rask sjekk på den ytre tilstanden uten å tømme dokken for vann.

Oda fra Blueye viser Siemens hva dronen filmer

Inkluder flere i din inspeksjon - også de som ikke er tilstede

Ved å bruke Blueye Appen på en stor iPad er det mulig å inkludere enda flere på en inspeksjon. Videoklippene kan også i etterkant lastes ned til ditt device, noe som gjør det enkelt å dele en inspeksjon sammen med andre som ikke var tilstede.

Jørn fra Klipp & Lim piloterer en drone
Subsea MV Switchgear

Inspiser fra flere vinkler ved bruk av flere kameraer

Samtidig som vi dokumenterte og inspiserte strømsystemet, filmet vi med en GoPro festet på toppen av hver av undervannsdronene. Å feste på ekstra kameraer på ROVene gjør det mulig å gjøre videoopptak i ulike vinkler i tillegg til det undervannsdronen filmer.

Skjermbilde fra GoPro fastmontert på en Blueye Pioneer
Dronen på vei mot Subsea Power Grid

Undervannsdronen Blueye Pioneer har unike egenskaper som gjør det mulig å enkelt utføre en inspeksjon på ulike undervannsprosjekter. Vertikale thrustere gjør det mulig å styre dronen sideveis, sterke LED lys (3300 lumen) lyser opp i mørke vann og effekter som auto heading og auto depth holder posisjonen din i valgt retning og dybde.

Les mer om de ulike bruksområdene for undervannsdronen Blueye Pioneer.

Dokumenter

Document Icon

Produktark med tekniske spesifikasjoner

Format
application/pdf
File size
0,66 MB
Copyright
Blueye Robotics AS
Last ned dokument

Inspeksjon på dypvannskonstruksjon - Subsea Power Grid | Blueye Pioneer undervannsdrone