Blueye's nye lader vil lade batteriene dine raskere enn noen gang

tirsdag 17. januar 2023 / Blueye-kontoret

Her hos Blueye fokuserer vi på å lage produktene våre så robuste og brukervennlig som mulig. Jo enklere å bruke, desto mer potensial har produktet for kundene.

Batterier finnes overalt rundt oss. Bærbare datamaskiner, mobiler, og klokker er bare vanlige eksempler. Som en motpart spiller ladere en avgjørende rolle for å holde enhetene våre klare til bruk. Blueye-batterier er intet unntak. Vi forstår hvor viktig det er å øke driftstiden for våre undervannsdroner. Derfor har vi jobbet hardt for å slippe en ny lader med økt kraft og brukervennlighet.

Hva er USB Type-C-koblingen?

Med fremkomsten av datamaskiner og telefoner har det vært et behov for tilkobling mellom ulike enheter. USB (Universal Serial Bus) ble introdusert for å takle slike behov, ved å lage en kontakt som kunne gi strøm og overføre data.

Den første USB-revisjonen (1.0) startet med USB-A-koblingene på 90-tallet. Hvis du ser deg rundt i dag, kan du fortsatt se mange av disse rundt på skrivebordet ditt. Over tid har andre koblingstyper blitt designet for forskjellige formål som involverer mini, mikroer og en rekke andre konfigurasjoner.

Alle disse koblingene hadde sin bruk, men etter hvert som teknologien utvikler seg, må de ta igjen utviklingen. Enheter trenger høyere datahastigheter og er mer strømkrevende. En foreslått løsning: USB Type-C-kontakt.

Blueye Explains Episode 11: The new charging system

Den nyeste USB-koblingen samler alle styrker fra sine forgjengere:

  • Kompakt og omtrent samme størrelse som USB micro-B-koblingen.
  • USB Type-C-koblingen har ingen polaritet, så kan plugges begge veier.
  • Toveis: den kan kilde, senke strøm eller begge deler.
  • Støtter USB 3.1/4 med overføringshastigheter på opptil 20-40 Mbps. Den er også bakoverkompatibel med de tidligere USB-revisjonene.
  • Kraftoverføringer på opptil 100W med forskjellige spenningsalternativer.
  • Det trengs færre kabler, noe som er bra for miljøet.

Alle disse fordelene oversettes til behovet for bare én kobling for å styre dem alle. Blueyes primære mål er å lage produkter med førsteklasses brukervennlighet, og USB Type C-kontakten stemmer overens med den tanken. Som et resultat oppdaterte vi Surface Unit, kontrolleren og Blueye-laderen til USB Type-C.

USB C Blueye charger
USB C Blueye charger

Lader ROV-batteriet til 80 % på bare 1 time

USB 3.1-standarden økte mer enn bare datahastigheten. Den introduserte USB PD 2.0 (Power Delivery) spesifikasjonen. Den nye funksjonen tillater strømoverføringer på opptil 100W med forskjellige spenningsprofiler (5V, 9V, 15V og 20V), som kan lade bærbare datamaskiner og andre kraftigere enheter. Den nye Blueye-laderen er intet unntak. Den har en USB Type C-kobling med PD-kapasitet på opptil 75W.

I tillegg har vi økt kraftoverføringen til den nye laderen fra hovedbatterikoblingen med 70 %. Sammenlignet med den forrige laderen kan du forvente å lade Blueye Smart Battery (96,2Wh) fra 0 til 100 % på mindre enn to timer. I et brukstilfelle med to batterier og en kjøretid på ca. to timer per dykk, vil det ikke være behov for å vente på et fulladet batteri.

Comparison of old vs new charger
Den nye laderen lader Blueye Smart batteriet fra 10-80% på under én time.

Hvis dykkene dine er mer krevende, kan du forvente at batteriene lades fra 10 til 80 % på omtrent 1 time. Som vist i grafen lader litiumionbatterier med maksimal effekt på opptil 80 % ladetilstand (SoC). Når SoC når over 80 %, blir ladingen dyrere og dyrere over tid. Derfor tar lading fra 80 til 100 % 35 til 40 minutter.

E-merket kabel

Power Delivery-spesifikasjonen (PD 2.0) tilbyr forskjellige effektnivåer, men ikke alle kabler kan støtte den maksimale effekten. Kabler som kan gi strømhastigheter over 60W må merkes. Dette betyr at kabelen er designet for å overføre opptil 100 W strøm, og rommer en innebygd elektronikk i kontaktene for å kunne indikere til den tilkoblede enheten at den kan hente eller senke den nødvendige strømmen. Den nye Blueye-laderen trenger minst 75W, en strømforsyning vurdert til over 75W, og en eMarked-kabel.

Borja working on the charger
Borja Serra som jobber med laderen.

Lad alle enhetene med samme strømforsyning

Hos Blueye fokuserer vi på hele arbeidsflyten når vi jobber med undervannsdronene våre. Fordelene stopper ikke bare med vår nye lader; de fortsetter med strømforsyningen.

Den nye strømforsyningen er mer kompakt og lettere. Den har to USB Type-C-koblinger med PD-funksjoner, vurdert til 90W og 18W. Den første er dedikert til Blueye-laderen, mens den andre er for lading av andre enheter. To USB Type-A-koblinger kommer i tillegg for å lade alle andre enheter som trengs for dykking.

Station keeping
Satechi USB C Power Supply
Auto altitude
Blueye USB C charger kit.

Blueye anbefaler for kundene sine å bruke følgende ladepakker:

  • 90W USB C PD port: Blueye charger
  • 18W USB C PD port: Phone/Tablet
  • USB A port: Surface Unit
  • USB A port: Controller

With all four connectors, you only need one power supply when traveling, as it can even charge modern laptops and tablets. Med alle fire koblinger, trenger du bare én strømforsyning når du reiser, siden den til og med kan lade moderne bærbare datamaskiner og nettbrett.

Ilustration of Satechi power supply

Ilustration of charging the Blueye ROV.