Del direktebilder fra Blueye i Microsoft Teams møter

onsdag 12. januar 2022 / Trondheim, Norge

I løpet av det siste året har Microsoft Teams hatt en enorm vekst, med mer enn 250 millioner månedlige brukere (Aug. 2021). Tjenesten har raskt blitt de facto verktøyet for online samhandling internt og på tvers av organisasjoner.

I Blueye har vi som mål å gi kundene våre friksjonsfri tilgang til eiendeler og infrastruktur under vann. Ved å kombinere Microsoft Teams og Blueye Appen, kan kundene våre utføre fjerninspeksjoner hvor både interne og eksterne aktører kan samarbeide i sanntid.

Økt interesse for fjerninspeksjoner

Her hos Blueye har vi sett en økende interesse for fjerninspeksjoner, med et behov for å raskt og trygt kunne dele direktebilder fra under vann til eksterne eksperter og beslutningstagere. Valget vårt om å bruke vanlige iOS og Android enheter til å styre Blueye dronene, er fundert i en strategi og visjon hvor Blueye appen er en del av et større mobilt økosystem.

Ved hjelp av skjermdelingsfunksjonen i Microsoft Teams appen, kan Blueye kunder dele levende bilder fra undervannsdronen direkte i et Teams møte. Møtedeltagerne kan kommunisere med droneoperatøren direkte. På denne måten blir inspeksjonen en samarbeidsoppgave, hvor man kan fatte raskere og bedre beslutninger.

Skjermbimlde fra Microsoft Teams møte med direktebilder fra en Blueye Pro undervannsdrone.
Skjermbimlde fra Microsoft Teams møte med direktebilder fra en Blueye X3 undervannsdrone.

Ved hjelp av skjermdelingsfunksjonen i Microsoft Teams appen, kan Blueye kunder dele direktebilder fra dronen i et Teams møte.

Ta opptak og del senere

Du kan gjøre opptak av møtet og bruke dette som dokumentasjon eller senere referanse. Microsoft Teams lagrer opptakene i Microsoft Stream, en annen tjeneste i Microsoft 365 familien. Bilder, video og loggfiler fra dronen kan bli lastet opp til Teams møtet, og bli del av møtereferatet. På denne måten kan du samle all informasjon på en praktisk og sikker lokasjon.

Skjermbilde av møte lagret i Microsoft Stream.
Skjermbilde av møte lagret i Microsoft Stream.

Deling av videostrømmen til undervannsdronen i Microsoft Teams er bare et eksempel på noen av fordelene ved å basere seg på iOS og Android plattformene. Fremover vil vi i Blueye dele flere eksempler på hvordan Blueye appen kan være del av en mer komplett digital arbeidsflyt.

I 2019 lanserte vi Blueye Observer appen (tidligere "Dive Buddy"), som gjorde det mulig for flere å koble seg til dronen samtidig. I dag kan du ta dette et steg videre og bruke Microsoft Teams for å også dele bilde med eksterne samarbeidspartnere.

Blueye Explains Episode 7: Sharing live footage to MS Teams

Er du alt Blueye kunde kan du ta i bruk Microsoft Teams sammen med dronen alt nå. Lær mer om hvordan komme i gang med fjerninspeksjon med Microsoft Teams i Blueye Help Center.

Basert på tilbakemeldinger og observasjoner fra kunder og partnere, jobber Blueye teamet hardt med ny funksjonalitet som vil hjelpe organisasjoner utnytte digitale arbeidsprosesser knyttet for sine undervannsinspeksjoner.

Ta kontakt med vårt salgsteam dersom du ønsker å lære mer om hvordan Blueye kan hjelpe din organisasjon med å få friksjonsfri tilgang til eiendeler og infrastruktur under vann.

Microsoft Teams + Blueye Banner