Shipping

Utfør dine egne undervannsinspeksjoner på propeller og skrog. Reduser risiko og øk effektiviteten.

I dag utføres visuelle inspeksjoner under vann normalt av dykkere eller ved eksterne ROV-selskaper. Bruk av dykkere kan være dyrt, tidskrevende og representerer ofte en betydelig HMS-risiko. Tradisjonelt sett har også bruk av eksterne ROV-selskap vært svært kostbart.

Med undervannsdronen Blueye Pioneer har du et mobilt undervannskamera som lar deg utføre undervannsinnspeksjoner på en svært effektiv og enkel måte når behovet oppstår. Inspeksjoner på propeller og skrog kan utføres av ditt eget mannskap med minimal opplæring.

Lær hvordan du og ditt mannskap kan dra nytte av hyppige inspeksjoner med undervannsdroner.

Blueye Pioneer er undervannsdrone som sparer kostnader, reduserer risiko og sparer tid. Rett og slett en vinner for alle som har behov for å se under vann! -Archie Nicholson, Chief Engineer, Offshore Pipelay Vessel

Dersom en hendelse skulle oppstå kan det være helt avgjørende å få en rask oversikt over situasjonen før noen valg tas. Med undervannsdronen Blueye Pioneer kan du innen få minutter skaffe deg en overblikk over delene av skroget lokalisert under vannoverflaten.

Fordeler ved bruk av Blueye Pioneer innenfor shipping og eiere av skip

 • Portabel og enkel å ta med seg
 • Gir deg et raskt bilde av situasjonen under vann dersom en hendelse oppstår
 • Mulighet til å gjennomføre hyppigere inspeksjoner enn tidligere
 • Kostnadseffektiv sammenlignet med bruk av dykkere og eksterne ROV selskap
 • Takler forholdsvis mye strøm
 • Muligheten til å dele live videopptak med ekspertise på land dersom det trengs
Inspisering med eget iOS device
Enkel inspisering ved bruk av din egen iOS eller Android enhet Photo: Blueye Robotics

I enkelte situasjoner kan behovet for å dokumentere tilstanden på skipet ditt til tredjeparter som klassifiseringsselskaper oppstå. DNV GL har for eksempel nå åpnet opp for å la DNV GL-klassifiserte fartøy fjernundersøke enkelte inspeksjoner gjennom plattformen Veracity. Dette innebærer at inspeksjoner som f.eks en helhetlig undersøkelse av skrogelementer og propeller ikke lenger krever at en DNV GL inspektør reiser til fartøyet. I stedet kan et dedikert team av eksterne inspektører utføre slik dokumentasjon ved hjelp av livestream eller videoavspilling lastet opp til Veracity plattformen.

Inspeksjon av side truster
Illustrasjon av side thruster inspeksjon

Ufør hyppigere skroginspeksjoner og redusere både risiko og tidsbruk

Groe på skrog påvirker forbruk av drivstoff i vesentlig grad for et fartøy. Det er eieres ansvar å sørge for at skroget er i best mulig tilstand til enhver tid. Med undervannsdronen Blueye Pioneer har du muligheten til å følge med utviklingen på skroget på en rask og enkel måte, og samtidig optimalisere renseintervallene dine.

Skjermdump fra video
Skjermdump fra video som viser anode på skroget Photo: Blueye Robotics

Vesentlig mer rimeligere enn bruk av dykkere og eksterne ROV selskap

I dag utføres de fleste undervannsinspeksjonene ved bruk av dykkere eller ved bruk av eksterne ROV operatører. I enkelte områder av verden, så vel som i noen situasjoner, er det umulig å få på plass et dykkelag eller en ROV operatør på kort varsel. Dette kan i noen tilfeller ta flere dager. Med undervannsdronen Blueye Pioneer kan inspeksjoner gjennomføres umiddelbart, uten noen form for planlegging i forkant.

Takler forholdsvis mye strøm. På enkelte lokasjoner med mye strøm, er det i dag vanskelig å bruke tradisjonelle mini ROVer. Undervannsdronen Blueye Pioneer er utstyrt med 4 kraftige thrustere, og i kombinasjon med et unikt design og tynn tether er det mulig å utføre undervannsinspeksjoner av høy kvalitet under forhold som svært få mindre ROVer kan takle.

Du har muligheten til å dele live videopptak med ekspertise på land dersom det trengs Blueye Pioneer gir deg også muligheten til å overføre videoopptaket ditt live med eksterne seere. Dette kan være viktig i noen situasjoner når du må diskutere dine funn med eksperter på land. For å overføre live videoopptak, trenger du minst en 4G nettforbindelse og ekstern videooverføringsmaskinvare.

Skjermdump av tau i propellen fra video
Skjermdump fra video som viser et tau i propellen Photo: Blueye Robotics

Viktige egenskaper ved undervannsdronen Blueye Pioneer

 • Bærbar og egnet for enkel håndtering
 • Enkel og rask oppstart
 • Enkel å håndtere med minimum trening
 • Unikt design og kraftige propeller som gjør den enkel å styre
 • Automatisk dybde kontroll og automatiske retningskontroll
 • Full HD-kamera
 • Krever svært lite vedlikehold
 • Kraftige LED lys

Jeg har et meget godt inntrykk av kvaliteten, funksjonene og brukervennligheten. Blueye Pioneer er et fantastisk produkt som jeg vil bruke ombord. - Capt. S.Podolskyi/Master

Ønsker du å komme i kontakt med oss? Fyll ut dette skjemaet.

Dokumenter

Document Icon

Produktark med tekniske spesifikasjoner

Format
application/pdf
File size
0,66 MB
Copyright
Blueye Robotics AS
Last ned dokument

Muliggjør fjerninspeksjon av maritime fartøy med Veracity av DNV GL