Bruk av ROVer i Shipping

I dag utføres visuelle inspeksjoner på fartøy normalt av dykkere eller ved eksterne ROV-selskaper. Bruk av dykkere kan være dyrt, tidkrevende og representerer ofte en betydelig HMS-risiko. Tradisjonelt sett har bruk av eksterne ROV-selskap også vært svært kostbart.

Med en undervannsdrone fra Blueye har du et mobilt undervannskamera som lar deg utføre inspeksjoner på en svært effektiv og enkel måte når behovet oppstår. Inspeksjoner på propeller og skrog kan utføres av ditt eget mannskap med minimal opplæring og lite vedlikehold.

Be om en demo Utforsk produkter

Lær hvordan du og ditt mannskap kan dra nytte av hyppige inspeksjoner med undervannsdroner

Dersom en hendelse skulle oppstå kan det være helt avgjørende å få en rask oversikt over situasjonen før noen valg tas. Med en undervannsdrone kan du innen få minutter skaffe deg en overblikk over delene av skroget lokalisert under vannoverflaten.

Inspisering med eget iOS device
Enkel inspisering ved bruk av din egen iOS eller Android enhet Foto: Blueye Robotics

I enkelte situasjoner kan behovet for å dokumentere tilstanden på skipet ditt til tredjeparter som klassifiseringsselskaper oppstå. DNV GL har for eksempel nå åpnet opp for å la DNV GL-klassifiserte fartøy fjernundersøke enkelte inspeksjoner gjennom plattformen Veracity. Dette innebærer at inspeksjoner som for eksempel helhetlige undersøkelser av skrogelementer og propeller ikke lenger krever at en DNV GL inspektør reiser til fartøyet. I stedet kan et dedikert team av eksterne inspektører utføre slik dokumentasjon ved hjelp av livestream eller videoavspilling lastet opp til Veracity plattformen.

Skjermdump av tau i propellen fra video
Skjermdump fra video som viser et tau i propellen Foto: Blueye Robotics

Overvåk groe og slitasje på fartøy

Groe på skrog påvirker forbruk av drivstoff i vesentlig grad for et fartøy. Det er eieres ansvar å sørge for at skroget er i best mulig tilstand til enhver tid. Med en undervannsdrone har du muligheten til å følge med på utviklingen av skroget på en rask og enkel måte, og samtidig optimalisere renseintervaller.

Skjermdump fra video
En Blueye Pioneer inspiserer skroget på et fartøy Foto: Blueye Robotics

Reduser bruk av dykkere og kostbare ROV operatører

I dag utføres de fleste undervannsinspeksjoner ved bruk av dykkere eller eksterne ROV operatører. I enkelte områder av verden, så vel som i noen situasjoner, er det umulig å få på plass et dykkelag eller en ROV operatør på kort varsel. Dette kan i noen tilfeller ta flere dager. Med en undervannsdrone fra Blueye kan inspeksjoner gjennomføres umiddelbart, uten tidkrevende planlegging.

En Blueye Pioneer undervannsdrone inspiserer et skrog
Inspeksjon av skrog Foto: Blueye Robotics

Skulle man ha behov for å utføre arbeid under vann, er det også en stor fordel for dykkerne å kunne spare tid på å inspisere jobben som skal gjøres i forkant.

Når vi ønsker å gjennomføre inspeksjoner av skroget har vi tidligere vært nødt til å bruke dykkere, noe som krever en del organisering på forhånd. Vi måtte gjøre mye papirarbeid samt skru av alle thrustere. -Archie Nicholson, Chief Engineer, Offshore Pipelay Vessel

Undervannsdronen takler røffe værforhold

I enkelte havner og farvann med mye strøm, er det i dag vanskelig å bruke tradisjonelle mini ROVer. Undervannsdronen Blueye Pioneer er utstyrt med 4 kraftige thrustere, og i kombinasjon med den unike skrogdesignen og den tynne kabelen er det mulig å utføre undervannsinspeksjoner av høy kvalitet under tøffe forhold.

Del live videoopptak på flere enheter med Blueye Dive Buddy appen

Dersom du ønsker å dele undervannsinspeksjonen med kollegaer eller annen ekspertise på land, kan du gjøre dette både ved bruk av appen Blueye Dive Buddy og/eller dele skjermbilde på en større ekstern monitor.

Et team av undervannsinspektører
Bruker Blueye Dive Buddy til å dele inspeksjonen på flere enheter Foto: Blueye Robotics

Blueye Dive Buddy kan lastes ned til andre iOS og Android enheter. Du trenger kun å koble deg opp mot samme WiFi nettverk som dronen og vipps så har du videostrømmen på dronen på flere enheter. Skulle du ønske å vise live videoopptak på en større skjerm, er det mulig å dele skjermen til enheten som kjører Blueye Dive Buddy via en HDMI kabel eller en tilpasset dockingstasjon.

Enkel dataprosessering etter inspeksjon

Opptaksfunksjon på dronen gjør det enkelt å dokumentere inspeksjoner. Når inspeksjonen er ferdig, kan du enkelt overføre disse til en smarttelefon, tablet eller PC med Blueye appen eller Blueye File Transfer.

Inspeksjon av kjølesystem på et fartøy
Undervannsdronen Blueye Pioneer inspiserer kjølesystemet på et fartøy

Fordeler ved bruk av undervannsdrone innenfor shipping og eiere av skip

  • Portabel og enkel å ta med seg
  • Gir deg et raskt bilde av situasjonen under vann dersom en hendelse oppstår
  • Mulighet til å gjennomføre hyppigere inspeksjoner enn tidligere
  • Kostnadseffektiv sammenlignet med bruk av dykkere og eksterne ROV selskap
  • Takler forholdsvis mye strøm
  • Muligheten til å dele live videopptak med ekspertise på land dersom det trengs
  • Krever lite vedlikehold
  • Automatisk dybde- og retningskontroll gjør kontrollering enkelt
  • Kraftige LED lys

Ønsker du å komme i kontakt med oss? Fyll ut dette skjemaet.

Les om flere bruksområder for undervannsdroner.

Dokumenter

Document Icon

Blueye X3 Technical Specifications

Blueye X3 Technical Specifications. Updated 03/22.
Format
application/pdf
Filstørrelse
0.33 MB
Last ned dokument
Document Icon

Blueye Pro - Produktark med tekniske spesifikasjoner

Product sheet with technical specifications
Format
application/pdf
Filstørrelse
0.13 MB
Last ned dokument
Document Icon

Blueye Pioneer - Produktark med tekniske spesifikasjoner

Product sheet with technical specifications
Format
application/pdf
Filstørrelse
0.17 MB
Last ned dokument