Blueye Robotics har utstyrt hele flåten til Kystvakten med undervannsdroner

mandag 17. april 2023 / Trondheim

Trondheim, april 2023: Blueye Robotics har vunnet anbudet med å utstyre Kystvakten med undervannsdroner. Per i dag har kursing blitt gjennomført og hele flåten til Kystvakten er utstyrt med undervannsdroner av typen Blueye X3, som ble lansert i 2021.

Intensjonen bak anbudet til Kystvakten var å utstyre og tilføre ekstra kapabiliteter til Dykkertjenesten. Dette innebærer blant annet ekstra øyne under vann samt muligheten til å bære flere viktige sensorer for navigasjon og innhenting av data.

Bruksområder for Kystvakten

  • Bevissikring ved dumping av fisk eller annen miljøskade
  • Skrogsøk ved mistanke om narkotika eller andre gjenstander festet til skrog
  • Søk etter savnede
  • Inspeksjon av egne fartøy
  • Kontroll av skrog etter grunnberøring
  • Kontroll av fornminner
  • Erstatte enkle dykkeroppdrag
The Blueye X3 ROV i action med Kystvakten på Svalbard
Blueye X3 dykker i overflaten på Svalbard. Foto: Kystvakten
Bilde under isen tatt av en Blueye X3
Bilde tatt under isen på Svalbard med en Blueye X3. Foto: Kystvakten

Hvorfor Kystvakten valgte Blueye Robotics

Systemet til Blueye Robotics ble valgt på bakgrunn av brukervennlighet, dens unike kapabiliteter, vekt (kun 9kg), robusthet og batterikapasitet (opptil 4 timer). Muligheten til å enkelt lage dykkerapporter direkte i Blueye Appen ble også nevnt som et vinnende argument. I tillegg til å levere hardware har Blueye også levert kursing og tilgang til online support med artikler og videoer.

Det er et genialt verktøy vi har hatt stor, stor nytte av de siste årene! - Orlogskaptein Stein Magne Eidissen

Blueye X3 undervannsdrone på tokt med KV Svalbard. Foto: Kystvakten

Blueye Robotics har utviklet portable, robuste og brukervennlige undervannsdroner siden 2015. Vi er utrolig stolt av at Kystvakten har valgt oss som partner. Dette demonstrerer en etterspørsel etter mindre og brukervennlige undervannsdroner, og gir hele Blueye-teamet en boost til å fortsette å utvikle fantastiske produkter. - Christian Gabrielsen, Daglig leder hos Blueye Robotics

Blueye X3 ROV med Oculus M750d multibeam sonar fra Blueprint Subsea. Foto: Blueye Robotics
Undervannsdroner av typen Blueye X3 med sensorer som DVL for posisjonering, multibeam sonar for navigasjon samt gripeklo ble levert til Kystvakten i februar 2023.

Om Blueye Robotics

Blueye Robotics er et norsk, trondheimsbasert selskap, med røtter fra AMOS (Autonomous Marine Operations and Systems) på NTNU. Siden 2015 har designmålet vært å lage brukervennlig, robust og portabel undervannsteknologi. De første dronene ble levert til kunder i 2019 og siden den gang har selskapet solgt over 1000 droner på tvers av industrier i over 50 land.

 

 

 

Flere ressurser

Forsvarets forum: https://forsvaretsforum.no/drone-kystvakten-teknologi/kystvakten-har-fattundervannsdrone-pa-alle-sine-fartoy/320723

Blueye presseside: https://www.blueye.no/presse

Podcast Teknisk sett, intervju med Stein Magne Eidissen, orlogskaptein i Kystvakten: Kystvakten finner kokain og omkomne med Blueye ROVer

Document Icon

Blueye Robotics har utstyrt hele flåten til Kystvakten med undervannsdroner

Blueye Robotics har vunnet anbudet med å utstyre Kystvakten med undervannsdroner. Per i dag har kursing blitt gjennomført og hele flåten til Kystvakten er utstyrt med undervannsdroner av typen Blueye X3, som ble lansert i 2021.
Format
application/pdf
File size
0.1 MB
Download Document