Blueye undervannsdroner — nå er de made in Trøndelag

torsdag 2. september 2021 / Blueyekontoret

Nylig lanserte vi en ny modell, Blueye X3. Den er ikke bare en ROV bygget for fremtiden, Blueye X3 er også designet og produsert i Norge! Vi er stolte over å kunne fortelle at vi har flyttet produksjonen av Blueye undervannsdroner hjem til Trøndelag. Nå er våre undervannsdroner både designet, utviklet, testet, produsert og supportert her i Trøndelag.

Samarbeid med Simpro

I flere år har våre undervannsdroner blitt produsert i utlandet. Samtidig som vi lanserte vår nyeste undervannsdrone flyttet vi produksjonen, ikke bare til Norge, men hjem til Trøndelag. Vi er stolte over å kunne fortelle at Simpro har tatt over produksjonen av Blueye undervannsdroner. Simpro er en av de ledende aktørene innen produksjon av høyteknologisk elektronikk og elektromekanikk for røffe miljøer. De har spisskompetanse innen wireless, Atex og Subsea.

Simpro - blueye

Simpro, vår produsent av Blueye undervannsdroner. Foto: Kajsa Selnes

Valget av leverandør falt på Simpro fordi de kunne levere på kompetanse, kvalitet, tilgjengelighet og pris. Når prisene hos norske produsenter er konkurransedyktige, ble valget av leverandør enkelt, sier Christian Gabrielsen, CEO, Blueye Robotics til MN24.

Produktet er designet, utviklet, testet, produsert og supportert i Trøndelag. Nå er Blueye 'Made in Trøndelag'. Det er kult!
- Christian Gabrielsen, Blueye Robotics.

Interns on their way to testing.

Blueyeteamet tester undervannsdronen. Foto: Blueye Robotics

Fleksible og løsningsorienterte

I en artikkel publisert hos MN24 7. juli 2021 sier Produksjonssjef i Simpro, Svein Ivar Bjørnås, at det er flere gode grunner til å flagge produksjonen av Blueye undervannsdroner hjem. I europeisk sammenheng er Simpro svært liten, de kan derfor være mer fleksible og løsningsorienterte enn de store produsentene i Øst-Europa. Også er det jo veldig mye enklere å bare sette seg inn i bilen og kjøre bort til oss, enn å komme seg gjennom grenser og toll til et annet land. Dette sier vi i Blueye oss enige i, nå kan vi ha en tettere dialog med produsenten og det gjør prosessen smidigere med tanke på testing og videreutvikling.

Simpro blueye-backbone

Simpro har undervannsdronens backbone under lupen. Foto: Kajsa Selnes

Made in Norway står for kvalitet

Norge og Trøndelag har en sterk posisjon internasjonalt innenfor den blå økonomien og havet. Den arven er en stor fordel å ha med seg nå som Blueye skal ut på det internasjonale markedet. En tilbakemelding vi ofte får fra internasjonale kunder er at de stoler på norsk kvalitet og design. Med Blueye X3 og alle mulighetene den fører med seg, kan Blueye virkelig konkurrere mot de største aktørene i verden.

Vi ser frem til reisen videre med lokal produksjon og internasjonal vekst i tiden fremover.