Møt årets sommerstudenter 2024

mandag 24. juni 2024 / Blueye kontoret

Årets sommerstudenter består av fire studenter fra forskjellige fagområder. I år skal vi videreutvikle en GPS-mottaker for Blueye sine ROVer. Vi skal også arbeide med markedsanalyser, sosiale medier og bistå med utvikling og testing av prototyper.

Bli kjent med sommerstudentene

Vi er en gruppe på fire studenter som alle studerer ved NTNU. Vi har ulike bakgrunner innen kommunikasjon og markedsføring, maskinfag/mekanikk/maskiningeniør, kybernetikk og robotikk, og industriell økonomi. Vi ser frem til å jobbe hos Blueye Robotics denne sommeren og tror det vil gi oss unike erfaringer.

You can do maintenance work easily
Sommerstudentene 2024 Foto: Blueye Robotics

Sigrid Walseth

Content Creator Intern

Sigrid har en bachelorgrad i Markedsføringsledelse fra BI og tar nå en mastergrad i Medier, Kommunikasjon og Informasjonsteknologi ved NTNU. Hun har tidligere jobbet med innholdsproduksjon og interesserer seg for sosiale medier og digital markedsføring.

I løpet av sommeren skal Sigrid være en del av det kommersielle teamet hvor hun skal lage innhold for nettsiden, skrive nyhetsbrev og publisere på sosiale medier. Hun skal også jobbe med å dokumentere sommerprosjektet som omhandler videreutvikling av en GPS-mottaker.

Jeg tror dette blir en veldig spennende sommer, og jeg gleder meg til å se hva dette internshipet har å tilby. - Sigrid Walseth, Content Creator Intern

Amund Godal

Mechanical Engineer & Content Creator Intern

Amund har nettopp fullført sitt tredje år på masterstudiet i Produktutvikling og Produksjon ved NTNU. Med en bakgrunn innenfor innholdsproduksjon føltes det naturlig for han å kombinere ingeniørfaget med videoproduksjon denne sommeren.

Amund skal bidra i GNSS-prosjektet sammen med Håvard, med fokus på prototyping og testing. Han skal også arbeide med produksjonsoppgaver og daglig drift.

Helt siden jeg prøvde Blueye Pioneer i 2017, har jeg blitt inspirert av Blueyes utvikling som selskap. Jeg ser frem til å delta i produktutvikling, produksjon og innholdsproduksjon denne sommeren! - Amund Godal, Mechanical Engineer & Content Creator Intern

You can do maintenance work easily
Amund tester Blueye ROV. Foto: Blueye Robotics

Håvard Syslak

Embedded & Electronics Intern

Håvard er fjerdeårsstudent på masterprogrammet i Kybernetikk og Robotikk ved NTNU. Han har opprinnelig bakgrunn som instrumenttekniker og har en bachelorgrad i automasjon og elektronikk. Under studietiden ble han introdusert for undervannsteknologi gjennom studentorganisasjonen UiS Subsea, som lager undervannsdroner. Her var Håvard med på teamet som var ansvarlig for sensorsystemet på en av dronene.

Håvard fokuserer nå på å bruke sine ferdigheter og erfaringer til å designe GNSS-systemer for Blueye ROVer. Dette innebærer både PCB-design og programvareintegrasjon med det eksisterende Blueye-systemet. Han bruker mye av tiden sin til å bli kjent med Blueye-kodebasen for å sikre en grundig forståelse av teknologien.

Jeg håper å kunne gi et verdifullt bidrag til utviklingen av GNSS-systemet og integrere det i Blueye-dronen. I tillegg håper jeg at min tekniske bakgrunn vil være nyttig for internproduksjon. - Håvard Syslak, Embedded and Electronics Intern

Sofie Gloppen

Business Developer Intern

Sofie har nylig fullført det tredje året av sin mastergrad i Industriell Økonomi og Teknologiledelse ved NTNU, hvor hun spesialiserer seg i produktutvikling og produksjon. I år har Sofie vært på utveksling ved universitetet i Glasgow og ser frem til å bruke det hun har lært hos Blueye.

Sofie liker å jobbe med kombinasjonen av teknologi og business. Tidligere har hun jobbet med det tekniske aspektet ved ROVer, men skifter fokus denne sommeren. Som Business Developer Intern vil hun jobbe sammen med det kommersielle teamet for å utforske nye potensielle markeder i Europa.

Jeg ser frem til å få innsikt i de spennende bruksområdene til Blueye sine ROVer og samarbeide med talentfulle kolleger og interns denne sommeren. - Sofie Gloppen, Business Developer Intern

You can do maintenance work easily
Sigrid prøver Apple Vision Pro. Foto: Blueye Robotics

Om GPS-mottakeren

Basert på Henrik Porten Hemnes sin masteroppgave, utvikler vi en overflate-GPS-modul designet for å gi presis posisjonering for oppdragsplanlegging og navigasjon. Denne modulen vil bli integret i eksisterende programvare for å levere en fungerende prototype som er klar for produksjon. I tillegg vil vi dokumentere hele prosessen og fremgangen med prosjektet.