Inspeksjon av skipsmaling med Jotun

For litt siden besøkte vi Jotun Marine Coatings i Dubai. Der møtte vi Lucian Tenchiu, deres lokale Tekniske Serviceleder. I sammenheng med vårt testprogram har Lucian hatt muligheten til å teste undervannsdronen i sitt arbeid i noen måneder nå. Vi dro ned for å lære hva han han utnyttet dronen til.

Jotun Marine Coatings er en ledende leverandør av maling til bruk på for eksempel store fartøy som Hurtigruten og lasteskip, men også mindre yachter. Vi møtte deres lokale representant Lucian Tenchiu i Dubai, som har jobbet innenfor Jotun i løpet av de siste 15 årene.

Photo: Blueye Robotics

Som en del av vårt testprogram har Lucian hatt muligheten til å bruke en Blueye Pioneer undervannsdrone til sitt arbeid de siste månedene. Han har benyttet dronen til å inspisere ulike marine fartøy og tilstanden på skrog og andre deler med maling fra Jotun.

Den er ekstremt brukervennlig og enkel å manøvrere. - Lucian Tenchiu, Technical Service Manager, Jotun Marine Coatings

Photo: Blueye Robotics

Før vi lanserte vårt ferdige produkt ved slutten av 2018 inviterte vi 20 kunder innenfor en rekke ulike industrier til å teste undervannsdronen til sitt bruk. Ved å lære fra industrier som blant annet shipping, oppdrett og forskning har vi nå utviklet hva vi mener er verdens beste undervannsdrone.

Photo: Blueye Robotics

Les flere om flere dykk med undervannsdronen Blueye Pioneer.