Livestream fra undervannsdronen ombord MS Brim

torsdag 19. desember 2019 / Nord-Norge

Brim Explorer tilbyr eksursjoner til havs uten forurensning på stillegående hybrid-elektriske skip. I dag går turene direkte fra Tromsø og Lofoten. Med undervannsdronen fra Blueye kan de tilby gjestene ombord en ekstra dimensjon - under vann.

For å sørge for at alle gjestene kan nyte de samme undervannsopplevelsene har de satt opp livestream fra dronen til flere større skjermer ombord båten.

Opplevelser i de arktiske havene med Brim Explorer

Det første Brim Explorer skipet, MS Brim, satte seilas tidlig høsten 2019 med visjonen om å tilby stille turer i arktiske farvann med minimal innvirkning på miljøet. Skipet er utstyrt med en hybridelektrisk motor og bygd med resirkulert og resirkulerbart aluminium, noe som gjør den lett og energieffektivt.

MS Brim på kveldstur
MS Brim på kveldstur Foto: Bendik Skogly

Brim Explorer tilbyr en rekke forskjellige turer, fra hvalsafari, smaksturer til vakre Henningsvær og turer om kvelden for å oppleve nordlyset.

Spekkhoggere filmet av Brim Explorer
Spekkhoggere filmet med undervannsdrone fra Blueye Foto: Brim Explorer

Livestream til eksterne skjermer

Sammen med profesjonelle guider kan gjestene ombord MS Brim nyte live video fra under overflaten og samtidig lære mer om havet uten å bli våt.

Ved å bruke undervannsdronen fra Blueye skaper vi en ekstra dimensjon til turene våre. - Daniel Myhre, Sjefsingeniør hos Brim Explorer

Folk ombord MS Brim
Gjester nyter turen på MS Brim Foto: Ljerka Kukurin & Fransesco Verugi

Med en live stream rigg hvor en kobler en ekstra smartenhet til en stor skjerm via en HDMI kabel, kan MS Brim la alle delta på undersjøiske safarier. Les hvordan du enkelt konfigurerer en direktesendt videostrøm til eksterne skjermer i supportartikkelen vår.

Live stream rig til eksterne monitorer
Eksempel på hvordan man kan koble opp direktestrømming Foto: Blueye Robotics

Bruker dronen til skipinspeksjoner

Et skip må kontinuerlig inspiseres for begroing, skader eller etter hendelser, både over og under havoverflaten. Med en undervannsdrone fra Blueye kan operatørene på MS Brim utføre hyppige inspeksjoner under vann både i havn og til havs.

Blueye Pioneer er et fantastisk verktøy å ha tilgjengelig ombord. I tillegg til at passasjerer kan se under overflaten, kan jeg inspisere propellen, roret og skroget uten tørrdokking. - Daniel Myhre, Sjefingeniør hos Brim Explorer

Å kunne inkludere flere på inspeksjoner via eksterne skjermer ombord, gjør at kollegaer kan delta og sannsynligheten for feilbeslutninger minimerers.

Dronepiloter ombord MS Brim
To av mannskapet på MS Brim styrer undervannsdronen Blueye Pioneer Foto: Daniel Myhre

Er du interessert i å lære mer om våre produkter og hvordan vi kan hjelpe deg med dine undervannsoperasjoner? Ta kontakt med oss i dag.

Ta kontakt