Live videostrømming fra undervannsdroner til eksterne seere

onsdag 18. mars 2020 / Trondheim, Norge

Samtidig som vi leser COVID-19 nyheter fra hele verden, opplever vi samfunn i karantene og næringsliv og familier som lider. Heldigvis finnes det fantastisk teknologi som videokonferanser og andre skybaserte kommunikasjonssystemer som gjøre det mulig å jobbe hjemmefra for å unngå å spre det svært smittsomme viruset videre.

I Blueye har vi jobbet med en løsning som gjøre det mulig å strømme live video fra undervannsdroner til eksterne seere over internett. Løsningen er ikke 100% ferdig, men vi bestemte oss for å tilby løsningen til våre kunder nå slik at alle med hjemmekontor kanskje kan få litt hjelp til å fortsette med sine daglige arbeidsoppgaver. Løsningen kan redusere behovet for reising ettersom man kan inkludere kollegaer eller andre eksperter på undervannsinspeksjoner i sanntid over internett.

Muliggjør fjerninspeksjon med Blueye undervannsdroner

Koronakrisen i Norge har virkelig satt søkelyset på hvor viktig flere samfunnsoppgaver er for å holde samfunnet i gang. I tillegg til helsetjenester og tilgang til medisiner, er forsyning av mat, vann og energi uvvurdelig. For flere av våre kunder innebærer det blant annet at inspeksjoner av vannledninger og monitorering av fiskehelse må opprettholdes.

Blueye Live Stream setup
Blueye Live Videøstrømming

Løsningen Blueye Live Videostrømming muliggjør strømming av video fra Blueye applikasjonen til internett via iOS eller Android enheter. En ROV pilot kan dermed i sanntid inkludere flere på en undervannsinspeksjon, noe som kan redusere reisevirksomhet og gi en raskere måte å ta beslutninger på. ROV piloten trenger dermed heller ikke ha spesielt mye kunnskap om det han/hun ser på under vann da eksperter eller andre kollegaer kan involveres og gi instruksjoner samtidig som de ser videostrømmen på internett fra der de befinner seg på tidspunktet.

Skjermbilde fra Blueye appen som viser inspeksjon av rør
Skjermbilde fra Blueye appen Foto: Blueye Robotics
En person på et kontor følger med på live video fra et oppdrettsanlegg
Illustrasjon av en person som følger med på en inspeksjon online Foto: Blueye

For ulike næringer som blant annet oppdrett og maritim industri, kan en slik løsning med live videostrømming bety at personer som sitter i hjemmekarantene eller av andre årsaker ikke kan reise til lokasjon, likevel følge en inspeksjon i sanntid over internett. Muligheten til å følge med i sanntid åpner opp for at eksperter kan kommentere og gi instruksjoner til dronepiloten. Dette kan åpne opp for raskere beslutningstaking som kan spare bedriften for dyrebar tid og kostnader.

Løsningen er allerede testet med 1500 seere i sanntid

Selv om vi egentlig ikke er 100% Blueye-ferdig med løsningen bestemte vi oss for å teste det i en større skala sammen med Adressa. Under de vanskelige tidene vi alle er berørt av i disse dager føltes det også ekstra fint å kunne tilby leserne en online mulighet til å se på noe av det spennende som befinner seg under overflaten i Trondheimsfjorden. På et tidspunkt var det totalt 1500 seere av livestrømmen, og det uten noen større utfordringer!

Se høydepunktene fra videostrømmingen.

Skjermbilde fra Adresseavisen som viser live videostrøm fra Blueye
Adresseavisen viser frem Blueye Live Videostrømming

Ønsker du å komme i gang med fjerninspeksjoner under vann?

Les instruksjonene på vårt Blueye Help Center eller ta direkte kontakt med oss.