Inspeksjon av belegg med undervannsdroner

mandag 11. mars 2019 / Dubai, De forente arabiske emirater

For litt siden besøkte vi Jotun Marine Coatings i Dubai. Der møtte vi Lucian Tenchiu, deres lokale Tekniske Serviceleder. I sammenheng med vårt testprogram har Lucian hatt muligheten til å teste undervannsdronen i sitt arbeid i noen måneder nå. Vi dro ned for å lære hva han han utnyttet dronen til.

Jotun Marine Coatings er en ledende leverandør av belegg til bruk på store fartøy som blant annet Hurtigruten og større lasteskip, men også andre mindre båter. Vi møtte deres lokale representant Lucian Tenchiu i Dubai, som har jobbet innenfor Jotun i løpet av de siste 15 årene.

Foto: Blueye Robotics

Som en del av vårt testprogram har Lucian hatt muligheten til å bruke en Blueye Pioneer undervannsdrone til sitt arbeid de siste månedene. Han har benyttet dronen til å inspisere ulike marine fartøy og tilstanden på skrog og andre deler malt med Jotun.

Den er ekstremt brukervennlig og enkel å manøvrere. - Lucian Tenchiu, Technical Service Manager, Jotun Marine Coatings

Skjermdump fra en GoPro Hero 7 festet på en drone Foto: Blueye Robotics

Undervannsdronen Blueye Pioneer er utstyrt med 4 kraftige thrustere. Disse er strategisk plassert for enkel manøvrering og navigering. Med stabile bevegelser fra side til side kan inspeksjoner utføres i ditt eget tempo. Videooppak for å dele med andre gjør du med kun et tastetrykk. På denne måten kan inspeksjonen deles med andre på rekordtid.

Foto: Blueye Robotics

Les flere om flere dykk med undervannsdronen Blueye Pioneer.