Hvorfor du burde velge Blueye ROV undervannsdrone

fredag 20. oktober 2023 / Blueye-kontoret

I markedet for undervannsdroner blir uttrykket "easy to use" ofte brukt. De fleste selskaper og salgsrepresentanter hevder at teknologien deres er svært enkel å bruke. I denne artikkelen vil vi se nærmere på hva som skiller Blueye fra konkurrentene, og hvorfor vi med trygghet kan si at våre systemer er enkle å bruke.

Men først, hva er en undervanns-ROV?

Undervanns-ROV-er (Remotely Operated Vehicles) gir oss muligheten til å utforske under vann. Disse dronene har ulike bruksområder og formål innenfor ulike bransjer. Selv om ROV-teknologien har vært på markedet en stund, er den forholdsvis ny og fremdeles ukjent for mange. Vårt mål har vært å øke bevisstheten om denne teknologien og demonstrere dens fordeler i en rekke bruksområder på tvers av ulike industrier.

Blueye X3 med DVL og Aqua TROLL miljøsensor Foto: Blueye Robotics

Hvordan opererer dronen?

  • Blueye ROV-en kan dykke ned til en dybde på 305 meter (1000 fot) og kan tilpasses for enda å gå enda dypere.
  • Den opereres ved å koble seg til en overflateenhet via en holdbar lettvektskabel.
  • Utstyrt med et lysfølsomt full HD 1080p/30fps-kamera med vidvinkelobjektiv.
  • Er i stand til å fungere effektivt i strømmer på opptil 2 knop.
  • ROV-en er designet for enkel vedlikehold og lang holdbarhet. Vårt omfattende hjelpesenter tilbyr brukervennlige supportartikler, ofte stilte spørsmål, videoopplæringer og illustrerte veiledninger for å gjøre det enkelt å utføre servicearbeid og selvstendig problemløsning. Husk å rengjøre den i ferskvann etter bruk i saltvann.
  • Med Blueye Smart Battery kan du utforske i opptil 2 timer, mens High Capacity Battery forlenges dykketiden til opptil 5 timer.
  • Kabel kommer i lengder på 75 meter, 150 meter (standard) og 250 meter, med en 500 meter kabel tilgjengelig etter forespørsel.

Viktige egenskaper

Vi har fem nøkkelpunkter som beskriver hvorfor Blueye-droner er enkle å bruke: Unikt design, brukervennlige apper, enkel håndtering, høy kvalitet og profesjonell og rask support.

DVL on the Blueye X3
Brukervennlig app
DVL transmiting rays
Enkel å håndtere

Design

Blueye X3 med Aqua TROLL 500 miljøsensor Foto: Blueye Robotics

Det unike designet til Blueye-dronen spiller en viktig rolle for å muliggjøre intuitiv manøvrering, samtidig som den leverer høykvalitets opptak.

Selvstabiliserende: Den vertikale formen gjør dronen mer stabil fordi tyngdepunktet og oppdriften er lenger fra hverandre. Dette betyr økt stabilitet under manøvrering og mens du filmer under vann. Blueye-dronens form hjelper til med å holde dronen stabil når den blir utsatt for strøm i vannet, eller drag i kabelen.

Pålitelig og robust: Blueye-kontoret ligger ved utløpet av Nidelven i Trondheimsfjorden, og vi har tilgang på testlab i havnebassenget og egen båt for å kjøre ut på fjorden. Dette senker terskelen for hyppig testing under reelle forhold, i motsetning til enkelte produsenter som primært tester og utvikler teknologien sin i et basseng langt fra havet.

Sammenlignet med andre mini-ROVer er Blueye i en klasse for seg selv. Vi jobber ofte i utfordrende vær, noe som kan begrense bruken av industrielle ROVer. Blueye dronen håndterer forholdende utmerket og holder en stødig posisjon, også i urolig sjø. - Morten Nystad, Nordlaks

Programvare

Vi har valgt å bruke standard iOS og Android enheter til å styre Blueye dronene. Dette gir en gjenkjennelig brukeropplevelse mange alt er vant til. Det lar oss ta i bruk det siste av innovasjon innenfor mobile enheter, med økt batteritid, lyssterke skjermer, eller 5G oppkobling for deling av live bilder fra dronen. Ved å være basert på iOS og Android kan vi og sømløst integrere med andre apper på enheten, som Microsoft Teams, eller Word og Excel. Det er ikke behov for ekstra programmer eller utstyr som vanligvis krever ekstern strømforsyning. Du styrer dronen enkelt ved å koble den mobile enheten til spillkontrolleren via Bluetooth og til dronen via Wi-Fi. Du kan også bruke berøringskontrollene på skjermen. Ved å bruke Blueye Observer App kan du enkelt koble flere enheter til drone-Wi-Fi og se direktesendingen på flere skjermer.

Programvaren på selve dronen har en rekke smarte funksjonen som hjelper deg å operere dronen. Kontrollsystemet kan automatisk holde en bestemt kurs, eller dybde, og kompenserer automatisk for ytre påvirkninger fra vannstrøm eller drag i kabel. Kobler du til ekstrautstyr som posisjoneringssystem, vil kontrollsystemet kunne holde dronen helt i ro på en plass selv om det er strøm i vannet.

For å sikre at du alltid har det beste mulige inspeksjonsverktøyet, gjør vi nye funksjoner tilgjengelige for alle Blueye-kunder gjennom appene våre. Med live-streaming-funksjonen kan piloten dele direkte dronemateriale i et Microsoft Teams-møte. En tilpasset rapport (PDF/Word) er klar til å deles med kollegene dine fra smartenheten din på få minutter.

Blueye app Foto: Blueye Robotics

Rapportering

Etter et dykk kan du enkelt synkronisere dykkeloggene dine til din mobile enhet. Appen viser en liste over dykk, hver med viktig informasjon. Du kan også legge til en tilpasset tittel, beskrivelse og detaljer om droneoperatøren. Deling av dykkeloggene dine er enkelt, med muligheter for eksport som PDF, Word eller CSV-filer. CSV-filen inneholder detaljert telemetridata, mens PDF-filen gir en omfattende dykkerapport, og Word-filen er redigerbar.

Videre tilbyr appen tilpasningsalternativer, som lar deg opprette en skreddersydd rapportmal. Dette gir deg muligheten til å velge spesifikke felt for inkludering og merke rapporten med kontaktinformasjonen til organisasjonen din. Dette er et brukervennlig verktøy for administrering og deling av dine data fra undervannsutforskning.

Håndtering

Bære utstyret Foto: Blueye Robotics

Mange av våre kunder har undervannsoppdrag på forskjellige steder, og reiser ofte alene. Vi har vektlagt at dronen skal være enkel og transportere og håndtere for én person. Blueye-dronen veier bare 9 kg, noe som gjør den enkel for én person å håndtere mens man reiser. Vi leverer også en tilpasset Zarges aluminiumskasse med hjul for å holde dronen og grunnleggende utstyr trygt under reisen. Vi mener at det er avgjørende for våre kunder å kunne begynne å bruke utstyret så snart de mottar det. Du trenger ikke å være en sertifisert ROV-pilot for å betjene dronen; alle kan bruke den. Det tar bare minutter å koble til og sette ut dronen, noe som gjør den til et flott verktøy for daglige oppgaver og operasjoner.

Det robuste designet og høykvalitetsmaterialet sikrer stor pålitelighet med minimalt behov for vedlikehold. Det eneste vedlikeholdet som kreves etter bruk, er en lett skylling i ferskvann og oppladning av batteriene. Alle deler som er utsatt for slitasje, er selvbetjent og kan enkelt byttes ut.

Kvalitet

Du trenger ikke bekymre deg for at produktet bryter ned eller krever mye vedlikehold. Våre undervannsdroner er laget for å vare, og vil gjøre det på grunn av dets høye kvalitet. Dette kan merkes gjennom hele Blueye-produktlinjen. Ikke bare i materialene og eksteriørdelene, men like tydelig i elektronikk, programvare og support. Hvis du stoler på kvaliteten på verktøyene dine, kan du fokusere på oppgaven for hånden og utføre den med letthet. Vi har konsekvent og nøyaktig testet prototyper i virkelige omgivelser og situasjoner.

Support

Ingen produkter er garantert å aldri ha problemer. Men hvis du noen gang trenger støtte, er teamet vårt alltid tilgjengelig. Teamet består av dedikerte ingeniører og bransjeeksperter, mange av dem har jobbet i Blueye siden starten. Du vil få svar innen 24 timer etter å ha kontaktet oss. Med en samlet tilfredshetsvurdering på 98%, er vi stolte av kundenes suksess.

Veldig profesjonell og umiddelbar service fikk oss raskt opp og kjøre med minimal nedetid. - Blueye-kunde

Blueye Help Center: Vi har også bygget Blueye Help Center, der du finner artikler, ofte stilte spørsmål, videoopplæringer og illustrerte veiledninger for å hjelpe deg med selvbetjening og løse problemer på egenhånd. Vi tror på å jobbe proaktivt i stedet for reaktivt som en del av å bygge en enkel løsning å bruke.

X3 with Aqua TROLL and a Pro.