Første dykk med Blueye Pioneer

mandag 20. mars 2017 / Korsvika, Trondheim

Nå lanserer vi Blueye Pioneer undervannsdrone for første gang på det Norske markedet, og vil for første gang presentere den på båtmessen Sjøen for Alle.

Nå har vi endelig ferdigstilt første før-produksjonsserie av Blueye Pioneer og her kan du se bilder og lese mer om det første dykket.

21- til 26. mars braker det løs på Sjøen for Alle når Norges største båtmesse går av stabelen på Norges Varemesse.

Rykende ferske droner er klare for å vises fram og testes av besøkende på messen, det siste som gjenstår er et skikkelig testdykk i sjøen.

Ready to launch the Pioneer underwater drone

Rykende fersk undervannsdrone

Klar for første sjødykk

Vi dykket på husvraket vårt i Korsvika. Det å kunne utforske skipsvrak er spennende, og til tross for at vraket i Korsvika er en ganske beskjeden lekter, er det en fin testlokasjon. Det lever mange organismer på vraket; sjøstjerner, krepsdyr, nakensnegler og bløtkoraller.

Navnet Dødmannshånd gir kanskje ikke de lystigste assosiasjonene, men disse bløtkorallene er både fargerike og ganske vanlige i våre farvann. På baugen av vraktet i Korsvika vokser der en liten kolloni som er flotte å se på.

Blueye exploring soft corals on shipwreck

Dødmannshånd (Alcyonium digitatum)

På bildet kan man tydelig se de utstrakte polyppene som fanger næringsstoffer i vannet.

Over 30.000 besøkende ventes innom Sjøen for Alle. Vi er klare og gleder oss til å vise fram Blueye Pioneer til store og små. Her vil det bli mulig å prøve undervannsdronen i bassenget - og hvem vet, kanskje finner du noe spennende på bunnen her óg.