Alt om vår nyeste undervannsdrone Blueye Pro

mandag 13. januar 2020 / Trondheim

Etter flere år med fullt fokus på utvikling, lanserte vi vårt første produkt ved utgangen av 2018, undervannsdronen Blueye Pioneer. ROVen er utviklet med et spesielt fokus på funksjonelt design og brukervennlighet, noe som gjør den til et perfekt verktøy for profesjonelle som ønsker å utføre inspeksjoner under vann. I januar 2020 kan vi introdusere vårt neste produkt; Blueye Pro.

Undervannsdronen Blueye Pro er tilpasset profesjonelle i ulike næringer med et behov for et fleksibelt og brukervennlig verktøy for undervannsinspeksjoner. Med Blueye Pro kan en kutte kostnader ved bruk av dykkere eller spesialtrente ROV piloter samt redusere risiko ved operasjoner under vann. Med nye funksjoner som et tilt-kamera, bedre kamerakvalitet og økt maksdybde til over 300 meter, vil brukere nå oppleve en enda bedre fleksibilitet til å gjennomføre sine undervannsinspeksjoner.

Med Blueye Pro kan vi tilby profesjonelle et enda mer robust og fleksibelt verktøy. Med de nye funksjonene som tilt på kamera og økt maksdybde er jeg sikker på at Blueye Pro vil tjene behovene til industrier som oppdrett, shipping, søk og redning, vannkraft, vannverk, forskning, havnemyndigheter med mer. - Christian Gabrielsen, CEO, Blueye Robotics

KOM I GANG PÅ FÅ MINUTTER

Undervannsdronen er klar til bruk på kun få minutter med minimal opplæring i forkant. Å kontrollere dronen er enkelt sammen med Blueye appen som installeres på enten iOS eller Android enheter. Med tilleggs-applikasjonen Dive Buddy kan også kollegaer følge med på inspeksjonen på flere enheter.

OOperatør holder i Blueye Pro
En operatør er klar for inspeksjon med Blueye Pro Foto: Blueye Robotics
Operatør styrer Blueye Pro undervannsdrone
En operatør styrer undervannsdronen Blueye Pro Foto: Blueye Robotics

TILT KAMERAET OPP ELLER NED

Muligheten til å bevege kameraet opp og ned muliggjør en større synsvinkel enn tidligere. Ved kun et tastetrykk på controlleren vil kameraet bevege på seg, enten opp eller ned. Med denne funksjonen kan brukere gjennomføre inspeksjoner av høyere kvalitet på kortere tid. Skipsinspektører får nå mulighet til å lettere inspisere fartøy med flat bunn, oppdrettere får lettere tilgang til bunnen av nota og forskere får sett mer av sjøbunnen når de samler inn viktige data. Kombinert med muligheten til å manøvrere ROVen både lateralt og vertikalt, vil Blueye Pro være en stor oppgradering som lar brukere se mer fritt rundt seg under inspeksjoner.

Innside Blueye pro kamera
På innsiden av tilt-kameraet til Blueye Pro Illustrasjon: Blueye Robotics

Sammen med tilt-funksjonen er kameraet oppgradert med høyere lyssensitivitet, en bedre dynamisk rekkevidde samt bildestabilisering. Dette innebærer blant annet en bedre utnyttelse av sollyset som trenger gjennom vannoverflaten samt at det gir et mer detaljert bilde under vann enn før i utfordrende forhold.

ENDA MER ROBUST MED MAKSDYBDE TIL OVER 300 METER

Ved økt maksdybde til over 300 meter er Blueye Pro en enda mer robust drone som gir mer bevegelsesfrihet på dypere vann hvor man ikke kan bruke arbeidsdykkere.

Blueye Pro inspiserer rør
Blueye Pro inspiserer rør under overflaten Foto: Blueye Robotics

Les mer om undervannsdronen Blueye Pro.

Ta kontakt