Utforsker løsninger med Great Barrier Reef Legacy

torsdag 8. november 2018 / Great Barrier Reef, Australia

Siden 2017 har Blueye støttet Great Barrier Reef Legacy i deres arbeid med forskning, overvåkning og økt kunnskap om verdens største korallrev. Teamet deres av forskere og biologer bruker Blueye Pioneer undervannsdrone på sine ekspedisjoner, i utdanningsprosjekter og til å kommunisere viktigheten av å beskytte disse sårbare økosystemene. Vi deler kjerneverdier og et sterkt ønske om å synliggjøre havet, og aksellerere innovasjon av løsninger som ivaretar marint liv.

Bruker undervannsdroner for å innhente informasjon om koraller

Den 15. November la Great Barrier Reef Legacy ut på sin ekspedisjon "Search for Solutions". Basert på erfaringer fra deres, svært vellykkede ekspedisjon; Search for Super Corals, vil GBR Legacy's andre ekspedisjon bygge videre på denne modellen for enda større effekt. Den forrige ekspedisjonen var fokusert på hvorfor enkelte områder og koraller tålte klimaendringer bedre enn andre.

GBR Legacy

Utforsker Great Barrier Reef med Blueye Pioneer

Photo: GBR Legacy

Great Barrier Reef strekker seg over 2000 kilometer langs nordkysten av Australia. Korallrevene utgjør en livsviktig del av det marine økosystemet.

De tropiske korallrevene er hjem for over 5000 ulike fiskeslag, og dermed verdens rikeste havmiljø. I tillegg er flere hundre millioner menneskers livsgrunnlag, direkte eller indirekte, avhengig av verdens korallrev.

Det er et stort antall fiskearter som gyter i denne regionen da ekspedisjonen fant sted. Det indikerer at det er tiden på året da revet avhenger av å formere seg - og dette er også grunnen til at denne ekspedisjonen finner sted på denne tiden av året; nettopp slik at forskerne kan dokumentere den største reproduksjonen på planeten - massegyting av koraller!

46878939 1935436819856827 8376873861584519168 o

Korall-gyting

Photo: GBR Legacy

Usikre langsiktige effekter på grunn av masse-bleking

På de nordligste 70 milene av Great Barrier Reef døde mellom 60-70% av korallene i løpet av de to siste årenes masse-bleking. Hva dette betyr for fisk og annet liv gjenstår å finne ut av, men forskere verden over enes om at vi må forvente store, negative effekter.

Heldigvis det er fortsatt håp; under deres første forskningsekspedisjon registrerte nemlig GBR Legacy over 195 forskjellige arter av koraller i et område på bare 500 meter! Og ved å bruke Blueye Pioneer undervannsdrone oppdaget de nye koraller nede på 80 meters dyp!

Collecting corals

Samler koraller for undersøkelser og avl i laboratorie

Photo: GBR Legacy

GBR Legacy-laget har også samlet inn korallkolonier for "Australian Institute of Marine Science" under denne ekspedisjonen. Disse prøvene brukes nå som avlsmateriale til genetiske studier tilbake i laboratoriet.

Les mer om samarbeidet vårt med Great Barrier Reef Legacy.

Lokasjon

Great Barrier Reef, Australia