3 kundehistorier fra USA

søndag 6. desember 2020 / United States

Som norsk selskap har Blueye Robotics flest kunder i Norge, men en sterk tilknytning til den lokale havbruksnæringen og shipping-industrien har gjort det mulig for oss å satse globalt. I dag brukes vår undervannsdrone i mer enn 35 land over hele verden. Her vil vi dele tre historier fra kunder i USA for å vise at Blueye sin visjon er like relevant i Norge som over Atlanteren: å gjøre brukervennlig undervannsteknologi tilgjengelig for alle

Amerikansk akvarieeier med behov for et pålitelig verktøy til å utføre undervannsinspeksjoner

For noen måneder siden mottok vi en telefon fra et akvarium i Florida. Eieren var lei av å bruke penger på dykkere til å utføre de jevnlige inspeksjonene i akvariet. Kunden så tidlig at det ville lønne seg å investere i en Blueye undervannsdrone; han tjente inn kostnadene han vanligvis brukte på dykkere etter kun noen få dykk med undervannsdrone. Med Blueye dronen kunne ha også være mer i forkant og avdekke skader på et tidligere tidspunkt.

I beslutningsprosessen med kunden snakket vi om hvordan norske fiskeoppdrettere bruker Blueye dronen under svært krevende forhold. Dette forsikret kunden om at han ville få et robust produkt og som garantert ikke ville få problemer med å møte kravene han hadde til dronen. Dette viser hvordan Blueye dronen kan bidra til jevnlig og trygg overvåkning der hvor man ikke selv ikke har tilgang. Akvarieeieren kan også bruke direktebilder fra dykkene for å få enda bedre oversikt.

Jeg mener vår erfaring med lokale fiskeoppdrettere og vår raske responstid, til tross for tidsforskjellen, var nøkkelfaktorer til at han valgte Blueye.
- Henri Parviainen, Sales Director i Blueye Robotics

Lokal dykkeentusiast oppdaget sunket båt i Lake Michigan

Sunket fritidsbåt

En annen fornøyd Blueye-kunde er dykke- og vrakentusiast Dusty Klifman. Han står også bak Facebook-siden Blueyes Below hvor han deler erfaringer fra dykk, både med og uten undervannsdrone.

I september 2020 fant Dusty en sunket fritidsbåt i Lake Michigan med sin Blueye undervannsdrone. Båten ble funnet på 76 meters dyp hvor dykkere hadde vansker med å nå frem. I tillegg til å filme båten, bisto Dusty også med å få båten på land. Aksjonen fikk stor oppmerksomhet og ble omtalt i Michigans ledende dagsavis "9&10 News". Les artikkelen her.

Det var spennende å være med på hele prosessen; fra å finne båten og filme den, til å få den opp på land. Det var utrolig gøy!
- Dusty Klifman, Blueye pilot

Sunket fritidsbåt
Foto av den sunkne fritidsbåten, tatt med Blueye undervannsdrone. Foto: Dusty Klifman, "Blueyes below"

V2Subsea hjelper Blueye med å vokse på østkysten

En av våre partnere, V2Subsea, holder til i Newport, Rhode Island. Dette er et strategisk område med tanke på å kunne vokse i det amerikanske markedet. Her er havvindindustrien og grønn økonomi i rask utvikling, og regionen har et ambisiøst maritimt miljø.

I tillegg til sin nøkkelposisjon på østkysten i USA, var det også gledelig å høre at grunnlegger av V2Subsea Dustin Varnell allerede var en ivrig Blueye-bruker fra sin tid i offshore-industrien. Dette forsikret oss om at Dustin helt fra starten hadde grundig forståelse av vår undervannsteknologi. Hans tro på Blueye ga et godt grunnlag for et kommersielt samarbeid

Den profesjonelle bruken undervannsdroner øker stadig og det at Blueye kan tilby rapportering i appen og direkte videooverføring er et viktig vendepunkt.
- Dustin Varnell, grunnlegger, V2Subsea

V2Subsea selger Blueye droner i USA, i tillegg til at de tilbyr opplæring og tjenester som skrogundersøkelser, søk- og redningstjenester, bryggeinspeksjoner og inspeksjoner av fortøyningskjeder.

V2Subsea - Blueye Partner
Dustin Varnell, grunnlegger, V2Subsea. Photo: V2Subsea

Utallige muligheter for undervannsdroner

Uansett hvordan du foretrekker å gjennomføre inspeksjonene dine eller til hvilket formål, er det alltid viktig å utforske nye muligheter. Disse kundehistoriene representerer bare en liten del av de utallige bruksområdene med en Blueye undervannsdrone. Vi vet at aktører i en rekke industrier er avhengig av den unike Blueye-teknologien; "US Army Corps of Engineers" bruker i dag Blueye undervannsdrone i felten. Et ledende skipsmalingsfirma inspiserer skip for begroing på østkysten, mens andre bruker Blueye-droner til å avdekke smugling i Mexicogolfen. Vannkraftverk krever årlige inspeksjoner i California, og miljøforskere stoler på oss når de utfører undersøkelser av sjøbunnen.

Hvordan kan din virksomhet dra nytte av undervannsdroner?