Bli kjent med sommerstudentene våre og deres prosjekt med implementering av en miljøsensor på Blueye X3 ROV

torsdag 29. juni 2023 / Blueye-kontoret

Vi er et team på 6 studenter som har bakgrunn innen kommunikasjon og markedsføring, business, intern produksjon, elektronisk systemdesign og innebygde datasystemer. Vi vil jobbe sammen om å implementere en Aqua Troll miljøsensor til Blueye X3 ROV. Vi vil jobbe tett med andre Blueye-ansatte og få innsikt i hvordan hver avdeling fungerer og samtidig få litt praktisk erfaring med verktøyene de har til rådighet. Dette vil være svært nyttig for prosjektet vårt!

Bli kjent med oss!

Vi er en gruppe med motiverte studenter som er veldig glade for å ha fått muligheten til å bidra med vår kompetanse og kunnskap til de spennende prosjektene hos Blueye denne sommeren. Hver av oss stiller med forskjellige erfaringer, og med en høy arbeidslyst og en iver etter å lære, er vi klare til å ta på oss enhver utfordring som møter oss.

You can do maintenance work easily
From the Summer Intern kick off earlier this spring. Photo: Blueye Robotics

Ida Vesteng Mathisen

Content Creator Intern

Ida har nylig fullført sitt første år på en Mastergrad i medier, kommunikasjon og IT ved NTNU. Hun har fra tidligere en Bachelor i medievitenskap fra samme universitet. Ida har både erfaring og interesse for innholdsproduksjon og sosiale medier.

Ida vil i sommer fokusere på prosjektets kommersielle sider. Hennes ansvar inkluderer å lage engasjerende innhold på tvers av ulike Blueye-plattformer og bidra til utviklingen av en go-to-market-strategi.

Jeg er spent på de fantastiske læringsmulighetene denne sommerjobben har i vente.

Jonas Tonning Mæland

Business Development Intern

Jonas er student ved NTNUs Entreprenørskole. Han har også en bachelorgrad i maskinteknikk. Som business developer skal han jobbe med Aqua Troll-prosjektet i det kommersielle teamet. Han vil jobbe med markedsinnsikt og å komme i kontakt med potensielle kunder, for å kunne best mulig tilpasse produktet og markedsføringen til markedet.

Jeg har som mål å lære mer om hvordan en bedrift går fra start-up to scale-up. Jeg tror Blueye er i begynnelsen av sin scale-up fase, og jeg ser frem til å få mer innsikt i trinnene og strategien for å utvikle virksomheten. Jeg har også som mål at Aqua Troll-prosjektet skal bli en suksess.

You can do maintenance work easily
Sander, Jonas, and Ida Photo: Blueye Robotics

Henrik Porten Hemnes

Product Engineer Intern

Henrik studerer 4. året Elektronisk systemdesign og innovasjon ved NTNU. Henriks interesse for teknologi, koding og elektronisk design begynte i 8. klasse, og siden har han vært aktivt involvert i ulike prosjekter. Ved siden av studiene har Henrik en lederrolle i Vortex NTNU - en studentorganisasjon dedikert til å skape autonome undervannsdroner og overflatefartøy.

I Blueye vil Henriks fokus være å bidra med sine erfaringer til designløsningene på AquaTroll-sensoren, som omfatter både mekaniske- og programvareaspekter. Han vil bruke mye tid på å gjøre seg kjent med Blueyes produkter og kodebase for å sikre en grundig forståelse av teknologien.

Jeg håper på å kunne gi et verdifullt bidrag til utviklingen av AquaTroll-sensoren som en kompatibel Blueye-sensor. I tillegg til prosjektet har jeg som mål å bli kjent med hvordan Blueye-dronene fungerer slik at jeg kan bidra til produksjon av andre deler.

Juan Pablo Pino Bravo

Embedded Linux & Control System Engineer Intern

Juan er en masterstudent med spesialisering i Embedded Computing Systems fra NTNU. Han har en bachelorgrad i Digital Systems and Robotics Engineering fra ITESM i Mexico, og har en stor interesse for teknologi og innovasjon. Han har også hatt muligheten til å innhente mer kunnskap gjennom et utvekslingsprogram ved University of Texas i Austin.

Hos Blueye jobber Juan som Blunux-ingeniør, og går i spissen for programvareintegrasjonen av forskjellige sensorer i Blueye X3 ROV. Han bidrar også aktivt til å integrere disse sensorene på elektronikknivå.

Sander Hjortland

Mechanical Engineer Intern

Sander er en maskiningeniørstudent på 2. året ved NTNU, og har en interesse for maritim teknologi. Fra han begynte å jobbe på et båtverksted i en alder av 13 år, har Sanders kjærlighet til å designe og konstruere ulike prosjekter bare blitt sterkere. Han leder for tiden det mekaniske teamet ved Vortex NTNU, hvor han bidrar til å skape autonome undervanns- og overflatefartøy.

I Blueye har Sander i oppgave å implementere AquaTroll-sensoren på Blueye X3. Sanders ansvar omfatter å designe en effektiv festemekanisme for sensoren, som sikrer at den oppnår nøytral oppdrift, og garanterer maksimal beskyttelse samtidig som brukervennligheten opprettholdes.

Andreas Traa Utkilen

Software Developer Intern

Andreas studerer Kybernetikk og robotikk. Han har hatt interesse for apputvikling siden han var ung. Ved siden av studiene var Andreas en autonom utvikler i FuelFighter frem til i fjor, og har nå en sentral rolle som kontrollmedlem ved Ascend NTNU.

Hos Blueye vil Andreas i hovedsak bidra med apputvikling av Blueys sin app, samtidig som han vil jobbe med Aqua Troll-prosjektet. Han ønsker å levere prosjektet som en ferdigstilt løsning, lære nye metoder for utvikling og forbedre teamets samarbeidsevner.

You can do maintenance work easily
The interns Photo: Blueye Robotics

Sommerprosjektet

Vårt spennende sommerprosjekt hos Blueye omfatter integrasjonen av Aqua Troll Multiparameter Probe med Blueye X3 undervannsdrone. Vårt mål er å fullføre hele produktutviklingssyklusen, inkludert testing og dokumentasjon. Vi vil gjennomføre markedsundersøkelser, engasjere oss med potensielle kunder for tilbakemeldinger og demoer, og utvikle en go-to-market-strategi. I tillegg vil vi lage markedsførings- og salgsmateriell, samt støtteressurser som brukerveiledning.

Hva kan du bruke sensoren til?

  • Overvåking av innsjø, bekk og våtmark
  • Regnvannshåndtering
  • Damovervåking
  • Vannprøvetaking
  • Akvakultur
  • Lage "varmekart" over de forskjellige sensorutgangene

Se videoen for en introduksjon!

Interns introducing their project.

Fortell oss gjerne hvordan du vil bruke miljøsensoren i skjemaet under!

Summer Intern's project interested/feedback